TV-serien Heroes

Den populära tv-serien Heroes sändes i fyra säsongen från 2006 till 2010. Serien handlar om vanliga människor världen över, som plötsligt upptäcker att de inte alls är så vanliga som de trodde. Alla har olika former av superkrafter. De kan bli osynliga, flyga, stoppa tid, gå genom väggar, skjuta eld och mycket annat. Men det är inte riskfritt att ha en superkraft när inte alla har det. Dels blir vissa väldigt farliga av sina superkrafter och andra människor vill utrota dem, och dels finns det många andra som vill komma åt dem för att veta hur de fungerar.

Kända karaktärer

Heroes har många huvudkaraktärer och nästan alla karaktärer spelar en viktig roll i handlingen, och 19457884828_5b62bdcd71_cmed tiden vävs deras liv mer och mer samman med varandra. Hiro Nakamura är en av de mest välbekanta personerna i serien. Han bor i Japan när han upptäcker att han kan både stoppa och förflytta sig i tiden. Genom att resa genom tid och rum tar han sig till New York och får i uppdrag att “save the cheerleader, save the world”. Cheerleadern, Claire Bennet, är en annan omtyckt person som i tonåren upptäcker att hon inte kan skadas eller dö. I de första säsongerna finns en väldigt tydlig “bad guy”, Sylar heter han och hans superkraft är egentligen att han kan förstå på en gång hur saker och ting fungerar. Snart förstår han hur alla de andras superkrafter fungerar också, och hur han ska lyckas stjäla dem.

Seriens popularitet

Serien blev snabbt välkänd inte bara i USA utan även i Europa och andra delar av världen. Den spännande historien om vanliga människor som plötsligt blev superhjältar och hjälptes åt att försöka rädda världen genom tid, rum och otroligt många spännande situationer blev en omedelbar succé. Många saknade serien när den fjärde säsongen hade avslutats, och fem år senare kom “Heroes Reborn”, en miniserie i 13 delar som berättar historien ett år efter att Heroes ursprungligen hade sitt slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *