Om superhjältar

Superheroes, eller superhjältar som man säger på svenska, är hjältar med superkrafter. Det talas om dem i serier, böcker och filmer bland annat men också ute i verkliga livet. Många barn och vuxna gillar att läsa om superhjältar för att drömma sig bort och fantisera om vilka krafter de själva helst skulle vilja ha.

Vad kännetecknmarvel-superheroes1ar en superhjälte?

En superhjälte har alltid någon sorts superkraft, ofta är han eller hon extremt stark tillsammans med en eller flera andra krafter. Många superhjältar kan t.ex även flyga. Alla superhjältars bakgrund ser olika ut, vissa är födda med sina superkrafter medan andra har fått dem någon gång senare i livet. Spindelmannen är en av de som fick sin superkraft senare, han blev biten av en spindel i tonåren och upptäckte efter det att han började utveckla särskilda förmågor och snart kunde kan börja rädda världen med hjälp av sina krafter. En annan som fick sina krafter sent är Green Lantern som fick sina krafter från en lykta gjord av en meteorit.

För att vara en superhjälte krävs det att man vill världen gott och kämpar aktivt för att gärna världen bättre. De som är onda men har superkrafter kallas istället för superskurkar, och i de flesta serier är det hjältarna och skurkarna som slåss mot varandra för att antingen rädda eller förgöra världen.

Olika superkrafter

Det finns nästan lika många superkrafter som det finns superhjältar. Bland de vanligaste är styrka, osynlighet, att kunna flyga och att läsa tankar. En hjälte med superkraften att vara supersnabb är The Flash, som springer snabbare än någon annan. En superhjälte som har haft flera olika superkrafter är Wonder Woman. Hennes ursprungliga krafter är att hon kan flyga och är starkare än de flesta, men under seriens gång har hon haft besök av flera andra krafter också. Andra har bara en superkraft som kommer och går, som Hulken som genom en mutation han inte alltid kan styra över blir till den starkaste varelsen på jorden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *