Heroes of Newerth

Datorspelet Heroes of Newerth (HoN) lanserades i maj 2010 och är skapat av spelstudion S2 Games. HoN spelas online och kräver att man spelar tio personer samtidigt, fem personer i ett lag. Speltillverkarna har hämtat mycket inspiration från en karta i Warcraft III, Defence of the Ancients som är mer känd under namnet DotA.

Gratis att spela

69Under det första året var man tvungen att betala för att spela HoN men sedan juni 2011, drygt ett år efter att spelet släpptes, så är det helt gratis att spela till mångas stora glädje. Innan dess kostade det några hundralappar för den som vill köpa spelet, vilket gällde även för alla de som varit med och beta-testat det.

Likheter med DotA

Spelet har fått både ris och ros för att det är så likt DotA, det fungerar i princip på exakt samma sätt att spela. Fördelen med det är förstås att det är lätt att komma in i, många känner igen det och tycker att det är kul att spela en ny version av ett så pass omtyckt spel. Eftersom många spelare var med och beta-testade spelet under ett helt år och kunde komma med synpunkter och be om vissa ändringar så är spelet också i många avseenden bättre än sin föregångare och mer anpassat efter spelarnas vilja och önskemål.

Kritiken som riktas mot spelet handlar om att det helt enkelt kan vara lite för likt emellanåt, som spelare vill man såklart fortfarande ha lite nya överraskningar då och då. Från början var till exempel många av hjältarna i HoN direkta kopior av de hjältar som finns med i DotA. Dessa finns fortfarande kvar, men det har senare tillkommit nydesignade hjältar som endast finns i HoN, och det utvecklas allt fler med tidens gång. Nu för tiden är det Frostburn Studios som utvecklar spelet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *