Heroes of might and magic

Redan 1995 släpptes det första spelet i spelserien Heroes of might and magic, ofta förkortad till endast Heroes eller HoMM. Det första spelet fick namnet Heroes of Might and Magic: A Strategic Quest, och blev helt klart en succé och hittills har sex delar av spelet kommit ut. Rykten säger att ytterligare delar beräknas komma i framtiden. De första fyra delarna publicerades av NWC och 3DO och de två senare av Ubisoft som köpte upp spelet när 3DO gick i konkurs.

Om spelet

Heroes är ett turordning18450297782_f385ea4553_bsbaserat strategispel och historien har en grund i den välkända spelserien Might and Magic, vilket kanske avslöjas redan av namnet. Spelets olika moment är att spela som hjälte och gå runt och utforska världar och samla på sig diverse saker och magiska objekt. För att samla dessa behöver man besegra vaktarméer på en särskild stridskarta. I striderna använder sig hjältarna av magi för att vinna och vinster belönas i sin tur med poäng som behövs för att ta sig vidare till högre nivåer i spelet.

Spelet går även ut på att bygga upp sin borg och ta hand om de resurser som samlas in i striderna och under den utforskande delen. Borgarna producerar varelser till arméerna och andra saker som behövs och på detta sätt går spelet runt och vidare.

Sex olika delar

Hittills har Heroes utkommit i sex olika delar sedan 1995. Heroes IV utkom 2011 och det finns en tydlig historia genom alla delar som binder ihop spelen på ett bra sätt. För varje del har det tillkommit nya varelser att bygga arméer av och nya hjältar att spela med. Hjältarna får också nya förmågor i varje del, dessa magiska förmågor innebär bland annat att hela sina egna arméer eller skadar fienderna för att besegra dem och snabbare få ihop mer poäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *