David Bowies “Heroes”

Megahiten “Heroes” från David Bowies album med samma namn är det nog få som har missat. Både låten och albumet har blivit hyllade många gånger sedan de kom ut 1977. Låten är skriven av Bowie själv tillsammans med Brian Eno och släpptes som singel tre veckor innan hela albumet lanserades.

Låtens handling

heroes-580“Heroes” ska alltid skrivas med citationstecken eftersom Bowie tycker att det uttrycker den ironi han vill framföra med låten och att man inte ska ta texten helt seriöst. Låttexten är väldigt seriös och romantisk på ett sätt som
inte var typiskt för Bowie och förmodligen kände han sig manad att genom dessa tecken påvisa att han inte hade ändrats men att låten ändå hade kommit till. Då visste han kanske inte att det skulle bli en av hans mest populära låtar någonsin.

Utmärkelser

Låten “Heroes” har hyllats världen över i 40 års tid. Musiktidningen NME har rankat den som nummer fem på listan över de 100 bästa singlarna någonsin (2002), och på Rolling Stones lista över de 500 bästa låtarna kom den på plats 45 (2004). Även albumet “Heroes” har fått en listplats i boken 1001 album du måste höra innan du dör.

Bowie som artist

David Bowie var en mycket beundrad och älskad artist inom popmusiken. Han var känd för att hela tiden skapa något nytt som ingen tidigare hade sett. Trots att han i grunden sysslade med pop så sträcker hans musik sig över allt från glamrock till soul. Hans karriär sträckte sig ända från 60-talet och fram till 2016. Hans sista album Blackstar släpptes i januari 2016, och endast två dagar senare dog han efter att länge ha varit sjuk i cancer. Han har under hela 2016 sörjts öppet världen över av både fans och andra stora artister som inspirerats och hyllat honom under hans karriär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *